Versterken door een In-line amp

Versterken door een In-line amp

Berichtdoor fuifnummer » ma 23 apr 2012, 00:49

Hi Folks

MIjn ontvangst is doorgaans aan de magere kant en het minste of geringste buitje geeft al blokjes. Mijn vraag aan het forum is of iemand een signaal versterker heeft geprobeerd?

Ik heb online een versterker gevonden: http://www.sadoun.com/Sat/Order/Switche ... lifier.htm

Maar ik heb geen idee of dit echt gaat werken, immers mijn kabel is direct van de dish naar de ontvanger met alleen een wall-plug ertussen. De afstand van de dish naar de ontvanger is ongeveer 18 meter dus niet echt lang.

Ook heb ik de ontvanger op een veel kortere afstand van de dish geprobeerd en heb ik geen verbetering kunnen krijgen. Dus ik ben bang dat ik alleen maar de storing gaat versterken door een versterken er tussen te plaatsen,
onder het motto garbage in - garbage out.

Maar ik ben wel benieuwed of iemand dat geprobeerd heeft.

Tevens vraag ik me af of iemand geprobeerd heeft het signaal te versterken door een grotere dish te plaatsen.

Fuif
fuifnummer
 
Berichten: 50
Geregistreerd: zo 14 nov 2010, 16:05
Woonplaats: West Chester, PA

Re: Versterken door een In-line amp

Berichtdoor jw » ma 23 apr 2012, 07:20

Vrijwel altijd garbage in - garbage out. De versterker versterkt het signaal, niet de kwaliteit.
Slechte kwaliteit ligt vrijwel altijd aan de buiten-installatie, dwz de schotel staat niet (meer) goed gericht, de LNB is niet goed gedraaid of vertoont kuren, een slechte verbinding met de kabel (monteer de f-connetcor eens opnieuw), of een te kleine schotel.

Voordat je naar de winkel stapt om de economie een impuls te geven even dit:
Je schreef al eerder eens dat de ontvangst altijd mager was. Het lijkt er dus op dat de zaak niet goed gericht staat of je schotel te klein is. Je hebt 90cm en dat is ruim voldoende voor 48 dBW, dus het laatste lijkt me niet aan de orde.

Is het de laatste tijd verslechterd dan is vrijwel zeker je schotel iets verdraaid. Een paar milimeter is al genoeg om de signaalkwaliteit te laten kelderen. Zoals je ook al eerder schreef, het wil nog wel een waaien. Opnieuw uitrichten en en met LNB draaien zoeken naar maximale kwaliteit.

Lees nog eens mijn verhaaltje op viewtopic.php?f=25&t=645

Succes ermee.
Dit bericht is geschreven als forumlid, tenzij ondertekend als moderator.
Voor leden met ontvangst/schotel installatie vragen/problemen is het handig als zij hun locatie vermelden.
Avatar gebruiker
jw
 
Berichten: 581
Geregistreerd: vr 09 apr 2010, 18:29
Woonplaats: Solana de Cabañas, Spanje

Re: Versterken door een In-line amp

Berichtdoor fuifnummer » ma 23 apr 2012, 10:37

Hi JW,

Dat vermoeden had ik al. De ontvangst is altijd aan de magere kant geweest en met alles nieuw krijg ik hetzelfde resultaat (alles al uitgeprobeerd). Het enige wat ik deze zomer maar zal doen zijn de twee hoge pine trees die ik waarschijnlijk moet gaan toppen om beter signal te krijgen.
Zo op het oog staat de bovenste twee tot drie meter van die bomen net voor de sateliet. Dus maar klauteren en zagen.

Goed verhaal btw die link zou ergens op het forum beschikbaar gemaakt moeten worden, zodat het makkelijk te vinden is.

Bedankt voor je reactie.

Fuif.
fuifnummer
 
Berichten: 50
Geregistreerd: zo 14 nov 2010, 16:05
Woonplaats: West Chester, PA

Re: Versterken door een In-line amp

Berichtdoor jw » ma 23 apr 2012, 11:28

fuifnummer schreef: ... die link zou ergens op het forum beschikbaar gemaakt moeten worden, zodat het makkelijk te vinden is. ...


‹Ontvangst ‹Algemene ontvangstinformatie > Wat voor schotel en hoe te installeren. Afbeelding
Dit bericht is geschreven als forumlid, tenzij ondertekend als moderator.
Voor leden met ontvangst/schotel installatie vragen/problemen is het handig als zij hun locatie vermelden.
Avatar gebruiker
jw
 
Berichten: 581
Geregistreerd: vr 09 apr 2010, 18:29
Woonplaats: Solana de Cabañas, Spanje

Re: Versterken door een In-line amp

Berichtdoor fuifnummer » ma 23 apr 2012, 20:36

Ahh nu zie ik het. Ik moet eens wat meer tijd op het forum besteden.

Weet jij trouwens of je ook de Deutshe Welle ergens FTA kan oppikken? Ik heb op http://www.lyngsat.com gekeken maar kon niets vinden.

Fuif
fuifnummer
 
Berichten: 50
Geregistreerd: zo 14 nov 2010, 16:05
Woonplaats: West Chester, PA

Re: Versterken door een In-line amp

Berichtdoor jw » di 24 apr 2012, 07:52

Alles kan :)
http://www.dw.de/dw/article/0,,6588807,00.html
http://www.lyngsat.com/AMC-1.html
Dat is op de C-band op 103 West.
https://sat.ses.com/webservice/images/7408870
Daar heb je dus een aparte, grote, schotel voor nodig: http://lasvilluercas.com/satellite/dish-sizes_c-ku.html

Houdt er wel rekening mee dat AMC-1 in 1996 gelanceerd is en een verwachtte levensduur heeft van 15 jaar :(
http://www.ses.com/4628152/amc-1
Dit bericht is geschreven als forumlid, tenzij ondertekend als moderator.
Voor leden met ontvangst/schotel installatie vragen/problemen is het handig als zij hun locatie vermelden.
Avatar gebruiker
jw
 
Berichten: 581
Geregistreerd: vr 09 apr 2010, 18:29
Woonplaats: Solana de Cabañas, Spanje

Re: Versterken door een In-line amp

Berichtdoor fuifnummer » di 24 apr 2012, 12:24

Hmm.. Ik zie me al aankomen met zo'n kanjer van een dish het vrouwtje denkt toch al dat er teveel rommel op het dak staat. Ik heb er ook een HAM antenna staan en twee tv antenna's. Maar natuurlijk wel leuk om mee te spelen..
Bedankt voor je info
Fuif
fuifnummer
 
Berichten: 50
Geregistreerd: zo 14 nov 2010, 16:05
Woonplaats: West Chester, PA

Re: Versterken door een In-line amp

Berichtdoor PaulSomdee » wo 25 apr 2012, 06:56

Meneer Fuif, je had het over toppen van bomen die voor de dish zouden staan.
Ik heb hier een prima ontvangst, maar inderdaad is het zo dat als er bomen voor de dish groeien het signaal heel snel weg is.
En ook weer snel terug als ik de boom ben ingeklommen.
Heeft dus zeker veel invloed.
PaulSomdee
 
Berichten: 25
Geregistreerd: ma 21 dec 2009, 23:23

Re: Versterken door een In-line amp

Berichtdoor fuifnummer » ma 07 mei 2012, 16:21

Hi Paul,

Ik neem aan dat 'hier' in mijn buurt is ie West Chester, PA? Zodra ik wat tijd heb dan ga ik toppen, maar die bomen zijn hoog dus dat wordt spannend.

J
fuifnummer
 
Berichten: 50
Geregistreerd: zo 14 nov 2010, 16:05
Woonplaats: West Chester, PA

Re: Versterken door een In-line amp

Berichtdoor Mars » vr 18 mei 2012, 17:17

Ik neem aan dat 'hier' in mijn buurt is ie West Chester, PA?


Dit soort vragen kun je verwachten als je niet de moeite neemt om je locatie in je profiel te vermelden !
Dan ga ik geen moeite doen om naar een oplossing te zoeken.
http://www.radioatlantisrotterdam.nl/ Overigens vind ik ook dat het handig zou zijn als de leden hun locatie in hun profiel zouden invullen.
Avatar gebruiker
Mars
 
Berichten: 3
Geregistreerd: za 04 dec 2010, 03:45
Woonplaats: Curaçao


Keer terug naar Amerika



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten

cron